top of page

wo 24 feb

|

Livestream

In Naam van de Waarheid

Woensdag 24 februari 2021 om 20u30: de derde aflevering van onze docu-voorstelling In Naam Van De Waarheid. Reserveer je ticket en volg samen met ons de voorstelling via livestream! De waarheidssprekers van die avond: Alicja Gescinska en Jean Paul Van Bendegem. © Theater Malpertuis, Tielt

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
In Naam van de Waarheid
In Naam van de Waarheid

Tijd en locatie

24 feb 2021, 20:30

Livestream

Over het evenement

Wat verstaan we in deze sterk geïnformatiseerde tijd onder waarheid? Is waarheid meervoudig?  Wat zijn de obstakels in de zoektocht naar waarheid? Moet waarheid per definitie toetsbaar zijn? Is fake news gevaarlijk voor de democratie?  Dat zijn de vragen die aan de basis liggen van deze docu-voorstelling van Theater Malpertuis en Victoria Deluxe, die gemaakt wordt n.a.v. de 200ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Multatuli (pseudoniem van Eduard Douwes Dekker).  Van Multatuli is geweten dat hij zich fel kantte tegen allerlei vormen van machtsmisbruik en misleiding van het volk. De waarheid stond voorop, en dat mocht ook luid verkondigd worden.  We zijn 200 jaar verder en de waarheid staat opnieuw heel erg onder druk. We beleven de terugkeer van de grote stelligheid: van een manier van denken en spreken die zich onttrekt aan elke vorm van toetsing en kritiek. Fake news en manipulatieve verdraaiingen… het zijn dagelijkse tools geworden.  In deze voorstelling vraagt acteur en levenskunstenaar Peter De Graef zich af hoe rationele en spirituele waarheid zich tot elkaar verhouden? Multatuli’s ‘Japanse steenhouwer’ geeft inspiratie.  Victoria Deluxe laat jongeren aan het woord in een videoportret en deBuren introduceren een nieuwe, beloftevolle auteur omtrent het thema. De belangrijkste bijdrage komt van twee waarheidssprekers die een persoonlijke rede brengen over de waarheid die zij willen verdedigen en delen met het publiek.

IN NAAM VAN DE WAARHEID - LIVESTREAM

Woensdag 24 februari 2021 om 20u30: de derde aflevering van onze docu-voorstelling In Naam Van De Waarheid. Reserveer je ticket en volg samen met ons de voorstelling via livestream! De waarheidssprekers van die avond:  Alicja Gescinska en Jean Paul Van Bendegem.

*Omwille van de coronamaatregelen en reisrestricties kunnen we helaas niet opnemen in Amsterdam zoals gepland. Deze editie van In Naam van de Waarheid wordt in samenwerking met De Brakke Grond gelivestreamd vanuit een coronaveilige locatie in België.

reserveer je ticket via https://tickets.malpertuis.be/

PUBLICATIE

De tien waarheidsredes werden gebundeld in een boek dat verkrijgbaar is vanaf de première op 21/01/2021. De publicatie reist mee met de voorstelling. Online bestellen kan via  Theater Malpertuis voor 12 euro plus verzendingskosten krijgt u het thuis bezorgd. Weldra ook beschikbaar bij een aantal lokale boekhandelaren.

Lees hier al een aantal citaten uit de verschillende redes.

© Theater Malpertuis, Tielt

Deel dit evenement

bottom of page